FAQ - Veelgestelde vragen

Veel helpdeskproblemen en vragen kunnen vaak simpel worden opgelost door de lijst met veelgestelde vragen en hun antwoorden door te nemen. Staat uw vraag of probleem in onze "Knowledgebase /FAQ" vermeld, dan is de kans groot dat u de oplossing voor uw probleem heeft gevonden. Staat uw vraag of probleem er niet bij, neemt u dan contact op met onze helpdesk.

Helpdesk

Heeft u technische vragen en/of problemen met bijvoorbeeld ftp-toegang tot uw website dan kunt u terecht bij onze helpdesk. De helpdesk is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur op nummer +31 (0)26 - 3 844 940. Daarnaast natuurlijk ook via e-mail (support@serverlease.nl), uw e-mail wordt binnen 1 werkdag beantwoord.
Storingen melden
Serverlease gaat actief om met storingen op haar servers. Wij monitoren enkele malen per minuut of uw en onze servers en de daarop geactiveerde services up en running zijn. Zodra een storing zich voor doet worden wij automatisch op de hoogte gesteld van een storing. Omdat wij actief omgaan met storingen hoeft u niet te reageren op een storing. Klanten waarmee wij bijzondere afspraken hebben gemaakt omtrent storingsmeldingen en uitgebreide helpdesk ondersteuning kunnen gebruik maken van het speciaal hiervoor afgegeven storingsnummer.
Administratieve vragen
Onze administratie is telefonisch bereikbaar van woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot en met 17.30 uur. U kunt uw vraag ook mailen naar info@serverlease.nl.
Klantenservice
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Serverlease. Al onze producten en diensten worden geleverd met de kenmerken: snelheid, tijdigheid, juistheid, volledig en betaalbaarheid. Graag vernemen wij van u als gewaardeerde klant, wanneer u op één van deze punten ontevreden bent. Uw klacht kunt u richten aan support@serverlease.nl.